Por amplia mayoría, la Cámara de Diputados aprobó ayer la ley que prohíbe la comercialización de comida "chatarra" en los establecimientos educacionales del país, estipula una restricción en la publicidad y la obligatoriedad de entregar a los consumidores la información nutricional en las etiquetas de todos los alimentos... [ver más]
La también llamada "Ley del Súper 8" lleva cinco años de tramitación:
Acuerdo político que posibilitó la aprobación de la iniciativa incluye el envío de dos leyes al Congreso por parte del ejecutivo. Se prevé un rápido trámite en la Cámara... [ver más]
ALTADIRECCIÓN Corporate & Investment Banking ha estructurado exitosamente el financiamiento de la planta Omega 3 de la filial del grupo de empresas Cox & compañía S.A., Omega 3 Chile S.A... [ver más]
Entre los días 3 y 7 de Marzo de 2012 se realizó en París la feria del pan y la pastelería EUROPAIN (www.europain.com) reputada como el más importante salón de la panadería, pastelería, heladería y chocolatería del mundo. Más de 1000 expositores y 150.000 visitantes... [ver más]
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El Embajador de Chile en París, el laureado escritor y diplomático Jorge Edwards, recibió en la biblioteca de su residencia ubicada en la tradicional Avenue de la Motte Picquet, a José Antonio Cox y Jorge Jiménez, presentes en París con motivo de la Feria EUROPAIN... [ver más]
Interview on the benefits of reducing sodium intake and substituting it with modified potassium. Both recount the industry’s efforts to respond to public health concerns and in particular the incidence of high blood pressure among Chileans over 18 years of age, which stands at 40 percent.
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Dr. Jorge Jiménez was invited to participate in a UCV TV program to talk about the benefits of reducing and eliminating sodium from the diet from the standpoint of public health. Jiménez drew attention to the vital epidemiological measures that need to be taken, from regulation to the advantages of collaborative efforts between the food industry and health authorities aimed at improving the quality of food sold to the public.
Laboratorio Chile, which distributes Cox & Compañía’s No-Na salt, launched a campaign to raise awareness about and market NOVASAL, an improved potassium salt also produced by our company. This highly successful product has been advertised on TV, billboards and radio ads promoting the virtues of the product and the negative aspects of sodium salt.
The Public Health Institute (ISP) of Chile’s Ministry of Health published a study on the amount of sodium in salt and trans fats in margarines produced and sold in our country. A comparison study conducted by the ISP determined that four of these products contained more that 2% trans fats, well above international standards, which damage blood vessel tissue and are linked to cardiovascular diseases. The study also revealed that 7 out of 11 of these products contained more sodium than what was printed on the label and a warning was issued due to their potential harm to human health. This is how Chile’s health authorities conduct quality and content controls on food products. [www.ispch.cl]